Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Arxivada la causa contra Anna Gabriel per l’1-O

Tant la fiscalia com la defensa van demanar l’arxivament en constatar que els fets no eren constitutius de delicte

|

- Publicitat -

Finalment, l’Audiència de Barcelona ha decidit arxivar definitivament la causa contra l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel pel referèndum d’autodeterminació de l’1-O. La decisió s’ha pres d’acord amb el criteri de la fiscalia i de la defensa, i després que Vox, que exercia d’acusació popular, no s’hagi pronunciat.

El 18 de gener del 2023, el Suprem va enviar Gabriel a judici per un delicte de desobediència. Tanmateix, la causa va ser traslladada a l’Audiència de Barcelona, ja que Gabriel ja no era aforada. L’exdiputada anticapitalista, que va exiliar-se a Suïssa fugint de la repressió judicial espanyola, va tornar a l’Estat el 18 de juliol i va comparèixer davant del magistrat Pablo Llarena, que la va deixar en llibertat. Un cop rebuda la causa, l’Audiència de Barcelona va instar les parts a fer els seus posicionaments.

Publicitat

Vox no ha presentat cap escrit al respecte, mentre que la fiscalia i la defensa van demanar l’arxivament en constatar que els fets no eren constitutius de delicte. El ministeri fiscal va presentar el seu escrit el 30 de juny del 2023 i la defensa, el 24 d’octubre.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut