Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Artur Mas: “Per aconseguir la independència necessitem fugir de la utopia, però també de la resignació”

L’expresident de la Generalitat defensa el PDeCat per “enlairar Catalunya” mentre no arriba la independència

Agències 12/12/2020
L'expresident de la Generalitat Artur Mas

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dissabte en l’acte de benvinguda a nous associats del PDeCat que cal un partit que “mentre no arriba la independència, es cuidi d’enlairar Catalunya”. Ha dit que per aconseguir la independència s’ha de “fugir de la utopia, però també de la resignació”, així com “explicar la veritat d’allà on som”. Per la seva banda, la candidata del PDeCat a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, ha defensat que el seu partit “no té por d’exercir responsabilitats”, ni de prendre decisions. Ha assegurat que des de la formació es defensa “el diàleg, la negociació i la necessitat d’arribar acords de país”.

Pel que fa al moment polític actual, la candidata naconalista ha subratllat que la solució no rau a prescindir dels partits polítics, sinó en que els partits polítics escoltin i representin els ciutadans, “tot oferint solucions”. Chacón ha detallat que el seu objectiu en presentar-se a les eleccions no és pactar amb ningú, sinó per tenir “veu pròpia” i representar el seu projecte.

Pel que fa a les eleccions del 14-F, ha assegurat que hi ha dos elements que poden anar en contra: un, l’evolució de la covid-19, i l’altre, la desafecció dels ciutadans per la política. “Cal fer d’altaveu per explicar la importància d’una decisió tan important com és en mans de qui deixem el nostre país”, ha remarcat.

El president del partit, David Bonvehí, ha defensat que la seva formació és plena de vida, i així ho demostra la benvinguda a 211 nous associats, que se sumen als seus més de 8.000 militants. “Els associats no sou només la base del partit, sou els cervells, els inspiradors de la nostra acció política”, ha sostingut.