Dilluns, 24 de gener de 2022 - Edició 1278
La República

Artadi alliçona l’Ajuntament de Colau per una pífia històrica que s’ha fet viral

La diputada de Junts ha criticat la piulada del consistori barceloní i creu que demostra la desconnexió amb la història del país

Redacció 25/12/2021
La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, en roda de premsa el 29 de novembre de 2021.

El matí ha tingut lloc la tradicional ofrena floral a la tomba del president Francesc Macià, que va morir el dia de Nadal de 1933. Els principals dirigents polítics han homenatjat la figura de Macià, tant presencialment al cementiri de Montjuïc com de manera virtual.

La polèmica ha sorgit per una piulada de l’Ajuntament de Barcelona que deia: “Avui fa 88 anys que el president de la Generalitat Francesc Macià va ser afusellat”. El tuit té una errada històrica, ja que Macià no va ser afusellat i segurament han confós la seva mort amb l’assassinat de Companys.

Elsa Artadi ha carregat contra el consistori per la imprecisió i la manca de cura en una data tan assenyalada pel poble català. “La desconnexió d’aquest Ajuntament amb la història del nostre país”, ha reblat la diputada de Junts.

Una hora després de publicar el tuit i fer-se viral, l’Ajuntament de Barcelona ha retirat el missatge i n’ha publicat un de nou esmenant l’errada.