Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Armengol sent “fàstic” pel ‘cas Koldo’ mentre defensa la seva gestió com a presidenta de Balears

|

- Publicitat -

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, no ha dubtat a l’hora de carregar contra el ‘cas Koldo’ que esquitxa el PSOE i, concretament, l’exministre de Transports José Luís Ábalos. Assegurant que sent “fàstic” pel fet que algú es “lucrés” durant la pandèmia, Armengol ha volgut deslligar-se així de Koldo García, l’home de màxima confiança de l’exministre socialista José Luís Ábalos que aquesta setmana ha estat detingut per un presumpte delicte de corrupció.

Armengol també s’ha mostrat “indignada” pel fet que es posi en qüestió la seva gestió com a presidenta de les Illes Balears per la compra de material a través de l’empresa de Koldo García. L’home és investigat per què presumptament hauria aprofitat la compra de material sanitari per fer front a la pandèmia per a cobrar comissions il·legals.

Publicitat

“Vull dir amb tota fermesa que el govern de les Balears es va deixar la pell per protegir la ciutadania, comprar material sanitari i protegir els servidors públics, i així vam aconseguir que les Balears fos una de les comunitats autònomes amb menys mortalitat”, ha assegurat Armengol. L’expresidenta de les Balears també ha recordat que el moment àlgid de la pandèmia era un “moment d’emergència” on “no hi havia material sanitari” i calia “anar a comprar a la Xina amb contractes d’emergència”. “El que vam decidir a les Balears va ser comprar material per protegir la gent, i ho faria una i mil vegades”, ha dit.

Segons Armengol, el seu govern va actuar amb “contractes d’emergència però legals” que passaven tots els controls del Servei de Salut. El contracte amb l’empresa de Koldo García, ha recordat, té “la fiscalització favorable de la intervenció general de les Illes Balears”.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox

També ha recordat que en aquest cas, un cop analitzat el material i constatat que no tenia la qualitat per la qual s’havia pagat, el govern de les Balears “va demanar en temps i forma a l’empresa que retornés una part dels diners”. “És indignant, perquè nosaltres en tot cas seríem afectats i no tenim res a veure amb lucrar-se de la pandèmia sanitària”, ha sentenciat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut