Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Armengol es refugia en la legalitat per abordar una possible amnistia: “Tot el que es tramiti s’ha de fer d’acord amb la llei”

Ha defensat que els conflictes territorials es defensen "des de la paraula, el diàleg i el consens, i no des de la judicialització"

|

- Publicitat -

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, no ha volgut mullar-se sobre la postura que adoptarà en cas que arribi una proposició de llei d’amnistia, com la que van presentar ERC i JxCat el 2021, a les seves mans, ara que és presidenta de la mesa del Congrés gràcies al suport de l’independentisme. En ser preguntada per aquesta qüestió en una entrevista a ‘El Periódico’, Armengol ha optat per refugiar-se en la legalitat, assegurant que garantirà que tot el que es tramiti es faci “d’acord amb la llei, des de la correcció normativa estricta”.

La presidenta de la cambra s’ha compromès a garantir “els drets dels diputats i dels grups parlamentaris”, així com “garantir debats rics, des del respecte i des del diàleg”, però sempre garantint la legalitat. D’altra banda, ha defensat que els conflictes territorials es defensen “des de la paraula, el diàleg i el consens, i no des de la judicialització”.

Publicitat

Sobre el fet que el Rei espanyol hagi proposat el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, per anar a una investidura, Armengol ha considerat que el monarca “no ha tingut problema” en recollir tota la informació necessària a la ronda de consultes, malgrat que a les trobades no hi han anat ni Junts, ERC, EH Bildu ni el BNG.

Et pot interessar  ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per "confrontar idees"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut