Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Aragonès treu ferro a la manifestació espanyolista de SCC i referma l’amnistia: “És un fet”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha desdramatitzat la manifestació espanyolista que Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat aquest diumenge a Barcelona per a protestar contra l’amnistia i l’autodeterminació, assegurant que no afectarà les negociacions que els partits independentistes mantenen amb el PSOE i Sumar de cara la investidura de Pedro Sánchez. El cap de l’executiu català reitera que l’amnistia “és un fet”, i que ara “cal continuar treballant per solucions i perquè la societat pugui decidir el seu futur”.

El cap de l’executiu català ha evitat, així, donar més importància a la manifestació espanyolista, remarcant que alguns dirigents que hi assistiran, com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, o el president de Vox, Santiago Abascal, vindran diumenge a Barcelona, es manifestaran i després tornaran a marxar. “Quan diumenge marxin i se’n tornin el que els demanem és que l’odi, la crítica i l’amargor se l’emportin de tornada a casa. Nosaltres seguirem treballant positivament per Catalunya”, ha afegit.

Publicitat

D’altra banda, Aragonès també ha valorat les crítiques de Junts al líder del PSC, Salvador Illa, després que la reunió que va mantenir amb Pedro Sánchez es resolgués amb Illa sent “l’home de confiança” per a les qüestions que afecten directament Catalunya, defensant que en una negociació no es qüestionen els interlocutors de l’altra banda.

Preguntat per l’informe jurídic de Sumar que avala l’amnistia i que presentaran la setmana que ve a Barcelona, el president ha respost que “l’amnistia és un fet” i que cal continuar treballant per solucions i perquè la societat pugui decidir el seu futur. Tanmateix, no ha volgut entrar en el contingut de les negociacions, en considerar que la discreció és “clau”. Un dels temes que està sobre la taula és trobar un mecanisme de verificació per garantir el compliment dels acords. Segons Aragonès, això “no és una novetat” i veu “lògic” que les dues parts vulguin garanties de seguiment dels pactes. De fet, ha afirmat que els acords sempre tenen condicions de seguiment, que ja n’hi ha hagut aquesta última legislatura i que ara “s’hauran d’adaptar”.

Et pot interessar  UGT demana "superar" el debat de l'amnistia i insta Junts a posicionar-se sobre la reducció de la jornada laboral

Així i tot, ha refermat la seva aposta per negociar quan hi ha “posicionaments diferents. “És el que hem fet i el que continuarem fent”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut