Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Aragonès titlla l’Estat espanyol de no ser “democràtic” i demana arribar “al fons de la qüestió” de l’espionatge

|

- Publicitat -

El president de Catalunya, Pere Aragonès, s’ha pronunciat respecte de l’informe preliminar de la Unió Europea que confirma l’espionatge a líders independentistes per part de l’Estat espanyol. En una publicació a través de Twitter, ha titllat Espanya de no ser “democràtica” i demana arribar “al fons de la qüestió”.

“En una democràcia no s’espia l’adversari polític. Cal arribar al fons de la qüestió per justícia i dignitat política“, ha escrit el president Aragonès a Twitter, recordant que el Govern espanyol va espiar 65 independentistes per “treballar per la llibertat” de Catalunya.

Publicitat

La consellera d’Exteriors celebra les conclusions de l’informe, però assegura que no frenaran el diàleg amb el Govern espanyol

Per altra banda, la consellera d’Exteriors i Unió Europea, Meritxell Serret, ha comparegut en roda de premsa després del Consell Executiu, on ha celebrat que la UE hagi donat un “toc d’atenció” a Espanya i ha demanat “garanties de no repetició”. Serret ha afegit que l’executiu català estarà “molt pendent” de les conclusions finals de l’informe, que arribaran entre el març i el junt del 2023.

“Pel Govern no és un cas tancat. És un cas greu de vulneració i d’atemptat contra els drets fonamentals i polítics”, ha continuat Serrat, que troba “positiu” veure que tampoc no és una qüestió tancada per les institucions europees.

Malgrat tot, Serret ha assegurat que l’informe del Parlament Europeu no frena la via del diàleg del Govern amb la Moncloa: “No renunciarem mai al diàleg i la negociació”. La consellera ha tornat a reclamar “garanties de no repetició” a l’Estat, així com “explicacions i responsabilitats”.

L’executiu de Sánchez, per la seva banda, ha defensat l’actuació del Govern espanyol en conèixer que membres d’aquest eren espiats, però no ha entrat a valorar o condemnar els fets que han afectat els polítics independentistes i que situen el Govern espanyol com a principal responsable.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut