Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Aragonès tanca la porta a la supressió dels impostos de successions: “És una posició de Junts, no la meva”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha tancat rotundament l’opció de suprimir els impostos de successions i donacions, tal com demana Junts a les ponències del congrés que va celebrar el passat cap de setmana.

No és la primera vegada que es nega aquesta idea, sinó que ja ho va fer la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, aquest dimarts. Aragonès ha volgut ser taxatiu i directe i ho ha reiterat aquest dimecres davant el ple del Parlament: “El pla de Govern és molt clar: consolidar l’actual fiscalitat. No es preveu cap supressió d’aquest impost. És una posició de partit, no és la meva, i no està al pla de Govern”, ha sentenciat, tot defensant la capacitat “redistributiva” de successions, donacions i patrimoni.

Publicitat

Així doncs, Aragonès també ha exposat el panorama econòmic actual i ha denunciat que “no és moment” d’incrementar la càrrega fiscal i aposta per mantenir el model actual i “desenvolupar la fiscalitat verda”.

Tot plegat ha sorgit, perquè durant la sessió de control al Govern del ple del Parlament, quan la líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha preguntat si després del congrés de Junts l’executiu modificaria la posició al respecte.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut