Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Aragonès, sobre el cas de Borràs: “Tensionar tant les institucions no ajuda”

|

- Publicitat -

Davant la polèmica i el malestar polític generat pel judici a la presidenta del Parlament Laura Borràs, Pere Aragonès és contundent i clar. Aragonès, ha remarcat que en el cas judicial contra Borràs per les suposades irregularitats quan era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) és necessari “preservar les institucions” i afegeix: “Mantenir una posició de tensionar tant les institucions no ajuda”.

Així s’ha expressat Aragonès en una entrevista a ‘Ràdio Estel’, on ha insistit que si Borràs fos d’ERC ja se l’hauria apartat del càrrec fins a demostrar la innocència. “El reglament del Parlament és el que tenim, no podem triar què s’aplica i què no”, ha afegit Aragonès, sobre si cal aplicar l’article 25.4 que suspendria Borràs com a diputada un cop se li obri judici oral.

Publicitat

El president ha dit que “hi ha una decisió política que s’ha de prendre” i ha apuntat que “pel bé de tothom i de les institucions seria important que la prengués o bé el seu partit o ella mateixa”. A banda, ha apuntat que des del seu punt de vista el cas de Borràs no s’emmarca en la “judicialització” del conflicte polític.

Aragonès també ha fet referència a la reunió de la taula de diàleg i ha manifestat que encara no hi ha una data concreta que està prevista per la setmana vinent. El president ha admès que de moment encara no hi ha data fixada, però ha confiat que en puguin sortir “acords parcials” però “petits”.

Et pot interessar  Aliança Catalana irromp al Parlament a remolc de conspiracions de les extremes dretes europees, segons els experts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut