Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

VÍDEO | Aragonès reivindica la lluita de Macià en el 89è aniversari de la seva mort: “Ens sentim continuadors de la seva obra”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat la figura i lluita del president Francesc Macià en la tradicional ofrena floral a la seva tomba. Durant l’acte commemoratiu del 89è aniversari de la mort de Macià, Aragonès ha posat d’exemple la seva figura pel seu compromís amb les classes socials, la justícia i la llibertat Catalunya, tot expressant que se senten “continuadors” de l’obra iniciada per Macià.

Aragonès també ha fet referència al discurs de Nadal del rei de l’estat espanyol, Felip VI, el qual a ulls seus no ha aportat “cap novetat”. El cap de l’executiu català també ha criticat fermament la monarquia espanyola, en contraposició amb els “valors republicans” de la Generalitat. “La monarquia no és cap exemple de rectitud ni d’integritat institucional, ni tampoc l’arquitectura institucional del règim del 78″, ha afirmat, segons recull l’ACN. En aquesta línia, el president constata que treballen “més que mai” per tenir institucions al servei de “tota la ciutadania” i que des de la Generalitat “també republicana” se senten “continuadors” de l’obra iniciada per Macià.

Publicitat

El president Aragonès també ha volgut destacar la figura de Macià com un exemple pel seu compromís amb les classes socials, la justícia i la llibertat Catalunya, que considera que “van marcar la seva trajectòria”. “La màxima sobirania per al poble era condició indispensable per oferir la igualtat d’oportunitats i la major justícia social per al conjunt de la ciutadania”, ha precisat. Segons Aragonès, Macià encarna el valor de les institucions del país com a “responsables de transmetre voluntat d’autogovern i sobirania” i creu que és gràcies al seu “compromís” que avui existeix la Generalitat.

Et pot interessar  Aragonès retreu a Puigdemont que "més enllà de tornar" no ha dit què faria els pròxims quatre anys

Per tot això, entén que la figura de Macià interpel·la l’executiu a “seguir lluitant”  per fer possible “el màxim anhel de llibertat”. “Ens inspira amb valors republicans a seguir compromesos amb la justícia social, els drets i llibertats i la causa de la democràcia, que és la causa de Catalunya”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut