Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Aragonès reitera la seva posició davant dels JJOO: “No contemplem cap opció que no sigui l’acord tècnic”

|

- Publicitat -

“No contemplem una opció que no sigui l’acord que vam arribar una setmana”. Així ha defensat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, “l’acord tècnic” amb l’Aragó per la candidatura dels Jocs d’Hivern 2030. Després que aquest dimarts el govern de Javier Lambán refredés el pacte, Aragonès ha reiterat que a finals de la setmana passada es va arribar a un acord, que l’executiu català vol “tirar endavant”. “Hi ha un comitè tècnic que ha estat treballant durant setmanes i nosaltres hi tenim plena confiança”, ha dit Aragonès. En aquesta línia, ha apel·lat al Comitè Olímpic Espanyol (COE) perquè expliqui “com haurà de continuar” la candidatura després de les declaracions de Lambán.

Aragonès ha assegurat que fins al moment no hi ha hagut “cap comunicació” amb l’executiu de l’Aragó. Ara bé, el president de l’executiu català també s’ha mostrat favorable a “no incrementar la discussió” i “posar-hi solucions”. Amb el COE el contacte és “permanent”, ha dit Aragonès.

Publicitat

Malgrat tot, el president de l’executiu ha assegurat que el Govern no té cap altre pla més enllà de l'”acord tècnic”, que el COE ja va oficialitzar dilluns. “No entraré en especulacions de debats que no s’han produït”, ha dit Aragonès. “Sempre es pot estirar una mica més, però quan s’arriba a un acord és per mantenir-lo”, ha afegit.

L’àmbit territorial de la consulta s’anunciarà “en els pròxims dies”

En un acte a la Creu Roja, Aragonès també ha assegurat que “en els pròxims dies” s’anunciarà l’àmbit territorial de la consulta sobre els Jocs d’Hivern. Aquest és un dels temes que ha portat discrepàncies entre els diferents partits, sobretot per si cal incloure les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Ripollès, Berguedà i Solsonès.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut