Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

VIDEO | Aragonès opina que el discurs del rei espanyol és la “continuació del del 3 d’octubre”

El president català subratlla que les paraules de Felip VI només van fer sentir còmodes a la dreta i l'extrema dreta

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, considera que el discurs de Nadal del rei espanyol ha estat la continuació del que va fer el 3 d’octubre del 2017. Aragonès ha qualificat les paraules de Felip VI, així com la figura del monarca, de “nacionalista espanyol”, i lamenta que qui l’hagi aplaudit sigui la dreta i l’extrema dreta, a qui el discurs fa sentir “còmodes”, però que no representa la ciutadania de Catalunya. “Encara hi ressonen les paraules del 3 d’octubre, en què els pocs lligams que tenia la monarquia amb Catalunya es van trencar”, ha assegurat.

Ofrena floral a la tomba de Francesc Macià

Aragonès s’ha expressat així durant la tradicional ofrena a la tomba del president de la Generalitat Francesc Macià, de qui enguany es commemora el 90è aniversari de la seva mort. El cap de l’executiu català ha destacat que Macià va representar els valors republicans, el compromís amb la llibertat de Catalunya i la justícia social. “Del seu compromís amb el país en contextos molt difícils i de la seva trajectòria el Govern en vol ser un digne continuador, treballant per la llibertat, la justícia, una economia pròspera i políticament lliure”, ha afirmat.

Publicitat

Alhora, ha volgut recordar que si avui dia hi ha Generalitat de Catalunya és perquè Macià va proclamar la república el 14 d’abril en un gest de “coratge”. “La Generalitat recuperada té les seves arrels en la República”, ha constatat el president de la Generalitat.

Et pot interessar  Aragonès, després que Puigdemont proposi "cancel·lar" el deute amb l'Estat: "Benvinguts al club!"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut