Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Aragonès ofereix Catalunya als responsables de les agències de la UE per solucionar la crisi dels microxips

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha ofert Catalunya com “el soci més lleial” per solucionar la crisi dels microxips a Europa. Durant la recepció al Palau de la Generalitat dels responsables de les 48 agències de la Unió Europea, Aragonès ha destacat el compromís europeu “inequívoc” que històricament ha tingut Catalunya.

“Avui, en un moment en què Europa té molts reptes, Catalunya vol posar el seu gra de sorra per superar-los”, ha afirmat el cap de l’executiu català, que s’ha referit, d’una banda, a la provisió de semiconductors i, de l’altra, a l’hidrogen verd. “Tenim la preparació, els centres de recerca, la indústria preparada i el compromís de les administracions”, ha afirmat Aragonès.

Publicitat

El cap del Govern català ha subratllat la importància de la provisió de xips a Europa per “Dotar d’una autonomia absolutament imprescindible la indústria d’alta tecnologia” del vell continent. “Tenim la xarxa de centres de recerca, tenim l’ecosistema innovador industrial i en aquest sentit estic segur que Catalunya serà el soci més lleial del projecte del xip europeu”, ha subratllat Aragonès.

Alhora ha destacat que “la vall de l’hidrogen verd de Catalunya” és “un altre dels grans projectes” que el Govern “posa sobre la taula” per “contribuir” al “repte europeu” de “garantir la provisió d’energia neta” i “avançar cap a la descarbonització” de l’economia. Com en el cas dels xips, Aragonès ha afirmat que Catalunya té “la preparació, els centres de recerca, la indústria preparada i el compromís de les administracions”.

Et pot interessar  Aragonès, a la gola del llop, defensa l'amnistia, el finançament singular i el referèndum i avisa que "són inevitables"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut