Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Aragonès lamenta la “mala decisió judicial” i diu que s’analitzen tots els camins jurídics per aplicar el confinament

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha qualificat de “mala decisió judicial” i “precipitada” que un jutjat hagi tombat l’enduriment del confinament a Lleida i set municipis més. “Entre un jutge i un metge a l’hora de protegir la meva salut, ho tindria clar”, ha afegit el vicepresident en una entrevista a ‘Ser Catalunya’. Pocs minuts abans de la reunió de membres del Govern per analitzar la situació, Aragonès ha avançat que s’exploren “tots els camins jurídics” per aplicar les mesures en aquesta zona. I ha defensat que no es pot esperar quinze dies per posar-les en marxa, perquè llavors “seria massa tard”. Tot i la decisió judicial, Aragonès s’ha mostrat convençut que es tracta d’un “petit impediment”.

El vicepresident ha afirmat que el Govern no ha tingut cap alerta que indiqués que jurídicament hi hagués un problema amb l’enduriment del confinament de Lleida decretat ahir diumenge. “Crec que no hi haurà problema. Ens hem trobat un petit impediment i seguirem treballant per jurídicament trobar els camins. Seria un error entrar en batalles judicials o judicialitzar la lluita contra la pandèmia”, ha defensat. A més, el vicepresident ha afegit que es tracta de mesures que impliquen limitacions en el dia a dia però que són “necessàries”.

Publicitat

A partir de les 9 hores el president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i amb els consellers de la Presidència, Meritxell Budó; de l’Interior, Miquel Buch; i de Salut, Alba Vergés, per decidir els següents passos. Just abans, Torra ja s’ha trobat amb els serveis jurídics de la Generalitat.

Aragonès ha refermat que la línia que està seguint el Govern amb el coronavirus és “absolutament encertada”. “Les mesures que hem plantejat ens asseguren superar la situació com més aviat millor. No podem esperar 15 dies perquè llavors serà massa tard”, ha argumentat.

Et pot interessar  Aragonès celebra que l'amnistia "culmina un treball col·lectiu" que ha de "posar punt final a la repressió contra l'independentisme"

El vicepresident ha avançat que el Govern destinarà uns 4 MEUR en ajudes directes per a l’àmbit econòmic de Lleida. Es tracta d’una quantitat aproximada que, segons ha dit, l’executiu podria augmentar segons l’evolució de la situació. En aquest sentit, Aragonès ha subratllat el compromís del Govern en donar suport al teixit econòmic i social de Lleida.

En referència a les persones que s’han manifestat en contra l’enduriment del confinament, Aragonès ha admès que les mesures del Govern poden generar “incomprensió i angoixa” però ha defensat que “per responsabilitat” un executiu ha de prendre aquest tipus de mesures. “El que no farem és perquè hi hagi una crítica legítima, no prendre-les”, ha conclòs.

Preguntat sobre quan s’ha de reunir la taula de diàleg, Aragonès ha afirmat que en els propers dies el Govern està molt centrat en la situació de Lleida però ha reafirmat que s’està a disposició per reunir aquest espai “com més aviat millor”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut