Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Aragonès, Junqueras i Turull mostren el seu suport a Humza Yousaf com a nou líder del SNP

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, així com el president d’ERC, Oriol Junqueras, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, han volgut felicitar el nou líder del Partit Nacionalista Escocès (SNP), Humza Yousaf. Els tres polítics independentistes han mostrat el seu suport al nou candidat al govern escocès a través de Twitter,  desitjant-li “tota la sort i encerts”, i recordant que té tot el suport de Catalunya.

El passat dilluns, 27 de març, la militància de l’SNP se sotmetia a una votació per tal de designar el nou líder del partit i futur primer ministre d’Escòcia, en substitució de Nicola Sturgeon, que va dimitir el passat mes de febrer. Amb tot, Yousaf va imposar-se amb un 52% dels vots a la ministra d’Economia i Finances, Kate Forbes, l’altra aspirant a ocupar el càrrec, i ha celebrat la victòria assegurant que la seva generació farà realitat la independència d’Escòcia.

Publicitat

El cap de l’executiu català, Pere Aragonès, ha estat el primer a felicitar Yousaf per la seva victòria, desitjant-li “sorts i encerts en aquesta nova etapa com a futur primer ministre d’Escòcia”. “Sempre trobaràs a Catalunya tot el suport en la lluita compartida per la justícia social, el progrés i la independència“, ha conclòs el president.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha donat l’enhorabona a Yousaf tot desitjant-li també “sort i encerts en temps de reptes i oportunitats.

Finalment, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha traslladat les seves felicitacions a Yousaf en un missatge en anglès. “Estic convençut que l’etapa com a futur primer ministre d’Escòcia servirà per avançar cap a llibertat política i el progrés social dels ciutadans d’Escòcia. Tot el suport des de Catalunya”, ha escrit Turull a Twitter.

Et pot interessar  Aragonès acusa el PSC de tenir un "discurs derrotista" i a Junts de "només parlar d'ells mateixos" i de Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut