Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Aragonès exigeix que Robles “assumeixi responsabilitats” o que Sánchez la cessi: “Està incapacitada políticament”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat ha demanat a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que “assumeixi responsabilitats” pel ‘Catalangate’. “Les seves declaracions la incapaciten políticament per al càrrec”, ha subratllat el president del Govern durant la sessió de control al Parlament. Si Robles no les assumeix, Aragonès ha reclamat que el president espanyol, Pedro Sánchez, la cessi del càrrec perquè ell va ser qui li va atorgar la confiança.

Al seu torn, el president del grup de Junts, Albert Batet, ha demanat “conseqüències” a Aragonès per la “governabilitat de l’Estat”. Així mateix, la diputada Eulàlia Reguant (CUP) ha instat el president a trencar les relacions amb el PSOE.

Publicitat

En resposta a la pregunta del president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, el cap del Govern ha apuntat que la ministra de Defensa “hauria d’assumir” les conseqüències de l’espionatge, perquè el CNI estava sota la seva “responsabilitat”. “Per incompetent, si no ho sabia. I, si ho sabia, per vulnerar els principis democràtics”, ha argumentat Aragonès.

El president ha afegit que si Robles no vol assumir les seves responsabilitats, el president espanyol l’hauria de cessar del càrrec. Per la seva banda, Jové ha advertit que com més trigui la resposta de l’Estat, “més greu” seran les conseqüències legals i polítiques que envolten el ‘Catalangate’.

Just abans, Batet ha celebrat que el Govern hagi “trencat” les relacions amb l’executiu espanyol. El president parlamentari de Junts ha expressat la seva “solidaritat” amb Aragonès per haver estat espiat, i li ha traslladat el seu “suport” per “actuar amb la màxima contundència i unitat”. Batet ha constatat, tot seguit, que “no es pot donar suport” a un govern que “vulnera drets”. “Calen conseqüències sobre la governabilitat de l’Estat”, ha reclamat.

Et pot interessar  Aragonès critica que Junts faci "crides a la unitat 3 dies abans de la campanya"

En la mateixa direcció s’ha pronunciat Reguant. La diputada anticapitalista ha lamentat que Aragonès no hagi fet cap “concreció” sobre les conseqüències de les relacions amb l’Estat, i ha alertat que és “evident” que PSOE i PSC “no són socis fiables”. “Se’ns pixen a sobre i diuen que plou”, ha lamentat la diputada de la CUP, que ha afegit que el Govern no és qui “congela” la taula de diàleg, perquè “només ha estat un miratge”.

Robles: “Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució o declara la independència?”

Robles ha acusat l’independentisme d’actuar amb “hipocresia” amb el ‘Catalangate’. “Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució, declara la independència, talla les vies públiques o està tenint relacions amb dirigents polítics d’un país que està envaint Ucraïna?”, ha plantejat Robles en resposta a la CUP, que ha criticat que “no els ha sentit dir res” quan “es ‘hackegen’ organismes com el SEPE o telèfons de ministres”.

La titular de Defensa ha argumentat que “no els ha vist mai defensar els principis bàsics de l’estat de dret”. “Els va molt bé en aquest moment aparèixer com a víctimes”, ha afirmat Robles aquest dimecres a la sessió de control a la cambra baixa espanyola.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut