Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Aragonès exigeix explicacions i la rectificació del projecte d’Aena per ampliar el Prat perquè malmet la Ricarda

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit explicacions i la rectificació del projecte d’Aena per ampliar l’aeroport del Prat. En dos missatges que ha publicat aquest divendres a Twitter, Aragonès ha assegurat que el projecte que debatrà el Consell de Ministres -abans que acabi setembre- preveu envair l’espai natural de la Ricarda, segons el Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA) 2022-2026, al qual ha tingut accés l’ACN. Així, el president ha advertit que la proposta no reflecteix el consens del Govern, perquè malmet l’espai protegit. “Cada pas que es faci ha d’incloure el compromís de consens. Preservar els espais naturals no és una opció, és una obligació no negociable”, ha reflexionat a la xarxa. A la piulada, Aragonès subratlla que el consens en el si del Govern passa per assegurar la inversió sense donar “res per tancat” i “definir els propers passos amb un ampli acord de totes les administracions”.

Publicitat

Segons el document conegut aquest matí, la intenció d’Aena és ampliar el camp de vol cap a la zona est “afectant zones de la Xarxa Natura 2000”, i assenyala que caldrà establir les compensacions corresponents. L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha declarat que el DORA evidencia que la Generalitat “ha mentit” quan ha dit que no es malmetria la Ricarda i ha augurat que la Comissió Europea no avalarà la construcció sobre un espai natural. Amb tot, serà el pla director el que acabarà definint la zona d’ampliació. Fonts d’AENA han assegurat que els detalls del document es coneixien “a bastament” per part del Govern i, de fet, estan recollits en l’acord entre l’Estat i la Generalitat per a l’ampliació de l’aeroport.

Et pot interessar  AENA diu que "compleix la normativa", tot i ignorar el català i el topònim oficial a l'aeroport de Palma
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió