Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Aragonès es declara “orgullós” del govern de Torra i acusa Illa de ser “un obstacle polític” per resoldre el conflicte

|

- Publicitat -

El coordinador nacional d’ERC i candidat a la investidura com a president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest divendres que seguirà apostant per la independència de Catalunya malgrat la situació creada pel coronavirus. “Amb pandèmia o sense, no renunciaré a la independència de Catalunya, a l’exercici de l’autodeterminació i a l’amnistia”, ha afirmat en resposta al líder del PSC-Units, Salvador Illa, durant la sessió d’investidura. Aragonès ha defensat que “no és incompatible” apostar per una Catalunya independent amb fer front a la pandèmia i a la “reconstrucció econòmica i social”.

El dirigent republicà ha dit estar “orgullós” d’haver format part del Govern de Quim Torra i ha acusat Illa d’haver-se convertit en un “obstacle polític” per solucionar el conflicte català i ha instat els socialistes a fer “el trànsit de tornar a ser a la banda de les solucions”. “Tornem a posar-nos tots al costat de les solucions. Nosaltres hi serem; vostès estaria bé que hi tornessin”, li ha etzibat.

Publicitat

Ho ha dit en referència a la crida a la “concòrdia” que ha fet l’exministre de Sanitat, que per a Aragonès suposa “oblidar el que han votat el 52% de ciutadans”, és a dir, formacions independentistes. “Per a mi, governar no vol dir oblidar-me del 48% que no han votat independentista”, ha comparat. A més, ha fet una crida a superar el “diàleg de sords” en què veu instal·lat els socialistes i ha apostat perquè aquesta legislatura permeti “construir amb l’oposició uns espais de trobada i diàleg”.

Et pot interessar  Aragonès replica Puigdemont: “Es rendeix qui abandona el Govern a mitja legislatura i vota contra els pressupostos"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut