Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Aragonès, després que Puente assenyali el lawfare: “És evident que part de la justícia ha actuat amb intenció política”

S'ha referit al judici del Tribunal Suprem contra els líders de l'1-O, afirmant que va ser "una clara mostra de la utilització de la justícia amb finalitats polítiques"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha referit als casos de ‘lawfare’ després que el ministre de Transports, Óscar Puente, hagi reconegut que “sens dubte n’hi ha” i hagi afegit que “negar-ho és un gest de cinisme”.

“Que hi ha hagut part de la cúpula judicial espanyola i elements individuals en l’àmbit judicial espanyol que han actuat moguts amb intencionalitat política és evident“, ha reblat Aragonès en declaracions des de Yongin, a Corea del Sud. El president de la Generalitat ha subratllat que “durant molt temps” han denunciat “en solitari” decisions judicials que han estat “més motivades per raons polítiques que jurídiques”.

Publicitat

A tall d’exemple, s’ha referit al judici del Tribunal Suprem contra els líders de l’1-O i ha afirmat que va ser “una clara mostra de la utilització de la justícia amb finalitats polítiques”.

Alto el foc a Gaza

D’altra banda, Aragonès s’ha referit a la guerra a Palestina i ha insistit en la necessitat d’un alto al foc definitiu a Gaza. El president ha criticat “l’afectació al dret internacional humanitari” i ha denunciat la “barbàrie”.

En relació a les crítiques que ha rebut el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per denunciar la “massacre” per part d’Israel, Aragonès s’ha limitat a dir que “els governs han de parlar a fora” i ha afegit que no es pot “governar Catalunya o un altre país tancat només dins de casa” sinó que cal “defensar els interessos a tot arreu”.

Aragonès ha fet aquestes declaracions en una atenció a mitjans després de visitar el Museu Provincial de Gyeonggi-do. En aquest centre cultural el president s’ha trobat amb dues artistes catalanes que hi tenen exposats diversos grafitis.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut