Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès denuncia “l’infrafinançament crònic” de Catalunya per un model “injust i arbitrari”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat que, un any més, Catalunya rebi recursos “per sota de la mitjana”. Un “infrafinançament” que ha qualificat de “crònic” fruit d’un model “injust i arbitrari”. “Necessitem les eines d’un estat per poder acabar amb aquest espoli històric i garantir més i millors oportunitats per a tothom”, ha afegit en una piulada. El 2020, i per onzè any consecutiu, Catalunya va tornar a situar-se per sota de la mitjana en recursos per habitant rebuts. Catalunya només ha quedat per sobre de la mitjana el 2009, primer any d’aplicació de l’actual model de finançament.

D’acord amb les dades de liquidació que ha publicat el Ministeri d’Hisenda, Catalunya és el segon territori que més ingressos per habitant aporta, una posició més respecte als exercicis anteriors, en què havia ocupat el tercer lloc; però pel que fa als recursos rebuts, manté la desena posició dels darrers anys. Catalunya se situa 17% sobre de la mitjana en ingressos contribuïts, mentre que en la redistribució es troba 1,5% per sota.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus
Publicitat

Opinió

Minut a Minut