Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès celebra l’acord amb França i Portugal: “Marca Catalunya com a punt neuràlgic de l’estructura energètica europea”

|

- Publicitat -

El president del Govern, Pere Aragonès, ha celebrat l’acord al qual han arribat França, Portugal i Espanya per substituir el projecte MidCat per un corredor d’energia verda que connectarà Barcelona, i de retruc la resta de la península Ibèrica, amb Marsella (França). Aragonès, que aquest dijous, 20 d’octubre, es troba a Brussel·les, on s’ha reunit amb dos alts càrrecs de la Comissió Europea per certificar el desgel amb la cúpula comunitària després dels anys del procés sobiranista, ha expressat que el nou corredor “Marca Catalunya com un punt neuràlgic de la nova estructura energètica europea”.

Aragonès ha mostrat davant els mitjans la seva satisfacció respecte de l’acord entre Sánchez, Costa i Macron, anunciat aquesta mateixa tarda. El president de Catalunya ha assegurat que l’han informat sobre aquest acord “d’estats” per crear un gasoducte adaptat a l’hidrogen verd. “Ara caldrà aterrar-ho, entrar en detall (…) Hi participarem perquè hi tenim molt a dir”, ha remarcat, segons recull l’ACN.

Publicitat

A ulls de l’executiu català, la creació del corredor d’energia verda és una bona idea perquè serà un gasoducte ja adaptat per a l’hidrogen verd, a la vegada que s’evitarà la construcció d’una nova infraestructura d’aquesta envergadura a través dels Pirineus. El MidCat generava controvèrsia al territori afectat, que eren les comarques gironines. De fet, la Comissió Europea va deixar de finançar els plans de viabilitat dels seus promotors, Enagás i Terega, perquè no el veia rendible, encara menys tenint en compte l’estratègia de transició verda de la Unió Europea.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut