Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Aragonès anirà amb “la màxima ambició política” a la taula de diàleg, però dins dels “consensos” en l’independentisme

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el Govern anirà amb la “màxima ambició política” a la taula de negociació amb el Gobierno que se celebrarà la setmana del 13 de setembre.

Ho ha dit aquest dilluns en declaracions als periodistes després de visitar l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí al costat del conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon.

Publicitat

Aragonès ha advocat per reflectir dos grans consensos de l’independentisme: el referèndum d’autodeterminació de Catalunya i l’amnistia “que acabi amb la repressió”. Aquests punts són només l’inici amb què el president de la Generalitat vol anar a la taula de diàleg. Aragonès va avisar que no rebaixaria el dret d’autodeterminació.

Segons Aragonès, cal apostar per la taula de diàleg, en comptes d’intentar silenciar l’independentisme i ho ha afirmat de manera clara: “Nosaltres desitgem una solució democràtica que passa per un referèndum i l’amnistia”. D’aquesta manera, ha demanat al Gobierno de Sánchez que prengui partit i que no tracti de menysprear la magnitud del conflicte.

Sobre la posició del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, de no renunciar a la via unilateral, Aragonès ha assegurat que “és lògic que hi hagi moltes propostes” però ha dit que vol centrar-se en els consensos que hi ha dins de l’independentisme.

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc
Publicitat

Opinió

Minut a Minut