Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Apropament entre ERC i el PSC a l’Ajuntament de Barcelona

Alamany reconeix que les converses amb el PSC "s'han intensificat" però avisa que "és massa aviat per fer especulacions"

|

- Publicitat -

La presidenta del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha reconegut que les converses amb el PSC “s’han intensificat” però ha avisat que “és massa aviat per fer especulacions”. Ha dit que només s’ha parlat del model de ciutat que vol ERC i que passa per una Barcelona amb polítiques progressistes, oberta i capaç de protegir la seva identitat i que exerceixi de capital de Catalunya. “Estem on estàvem, no hi ha hagut cap canvi”, ha remarcat Alamany que ha rebutjat referir-se a possibles pactes a tres amb els comuns. Ha afegit que ERC “no renuncia a ser protagonista” i ha demanat a la resta de partits que no parlin en nom dels republicans: “No necessiten la tutela de ningú en cap conversa amb el govern municipal”.

Elisenda Alamany ha dit que les trobades amb l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni “entren dintre de la normalitat institucional” i ha negat que s’estiguin abordant temes com els pressupostos o un possible pacte a tres amb els comuns i els socialistes.

Publicitat

“Nosaltres ens reunim amb el govern de la ciutat i no parlem per tercers i no podem aventurar res de formules perquè les converses són molt inicials”, ha comentat Alamany que ha demanat a la resta de formacions que cada partit parli per si mateix.

Així, ha explicat que fins ara els únics temes que s’han tractat tenen a veure amb “el model de ciutat i les preocupacions dels barcelonins i barcelonines”. Ha detallat que els republicans han posat sobre la taula la necessitat que el govern de Barcelona “miri cap el futur, i per tant impulsi polítiques progressistes”, i que la ciutat segueixi sent oberta però amb capacitat de protegir la seva identitat i personalitat. Alhora ha subratllat que ha de ser capaç d’exercir de capital de Catalunya.

Et pot interessar  El món polític i l'acadèmic ploren la mort de Josep Maria Terricabras
Publicitat

Opinió

Minut a Minut