Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Antich esclata contra el TSJC: “Actua com un activista militant contra la llengua catalana”

El president d'Òmnium insta el Govern i el Departament a impulsar una "normativa clara" que eviti que els tribunals "tinguin marge d'interpretació"

|

- Publicitat -

El president de l’entitat Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha esclatat contra el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que en la seva nova sentència obliga definitivament l’escola Turó del Drac de Canet de Mar a impartir una “matèria principal” en castellà. Antich ha qualificat la sentència com una “aberració jurídica que atempta contra la llengua catalana” i ha anunciat que, des de l’entitat, recorreran la resolució al Tribunal Suprem i, si cal, fins a instàncies europees, és a dir, fins al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

El president de l’entitat ha parlat sense embuts sobre el paper que el TSJC està jugant en el cas de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme), acusant el tribunal d’actuar “com un activista militant contra la llengua catalana”. L’octubre del 2021, el TSJC reconeixia el dret de la família d’una alumna de l’escola a rebre el 25% de les classes en castellà, fet que va obligar el Govern a respondre amb una nova llei d’educació i un decret llei per a garantir que el català fos llengua vehicular a l’escola. Davant aquesta situació, el TSJC va plantejar una qüestió d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional, que encara no s’ha pronunciat, motiu pel qual el TSJC ha optat per tirar endavant, en considerar el cas una qüestió individual.

Publicitat

D’altra banda, Antich també ha instat el Govern i el Departament a impulsar una “normativa clara” que eviti que els tribunals “tinguin marge d’interpretació” a l’hora de resoldre sobre l’ús del català a les aules.

Et pot interessar  Aprendre català de la mà dels alumnes de Batxillerat, la iniciativa d'una escola de Manresa amb 27 nacionalitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut