Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Antich denuncia que el dret a vaga i autodeterminació estan per sobre “l’obediència cega a les decisions judicials”

|

- Publicitat -

Xavier Antich, vocal d’Òmnium Cultural, ha fet un parlament en l’acte a la Plaça Cinc d’Oros, per commemorar l’aturada de país que va tenir lloc ara fa quatre anys.

Conjuntament amb Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya, s’han oposat el règim del 78. Paluzie ha destacat que “l’1 i el 3 d’octubre van ser guanyadors perquè les forces independentistes es van imposar a les de reforma” i ha ressaltat que l’independentisme va guanyar el referèndum.

Publicitat

Al seu torn, Antich ha lamentat que l’Estat espanyol, “no va tenir vergonya en aplicar la violència contra els ciutadans” per perseguir l’independentisme”.

Així, ha criticat la postura de l’executiu espanyol, que va sobreposar les decisions del Gobierno i de l’Estat als drets de la ciutadania. Antich ha destacat que el dret de vaga i el dret d’autodeterminació han d’estar per sobre a l’obediència cega a les decisions judicials.

El vocal d’Òmnium Cultural ha afirmat que “la repressió no ens va aturar i no ho farà mai més” i ha fet una crida a seguir combatius. El vocal d’Òmnium ha subratllat que “quan anem a l’una, aquest poble és imparable” i ha conclòs “que no tinguin cap dubte que serem independents”.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut