Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Saliente (CUP Barcelona): “Som l’única candidatura netament independentista”

La candidata assegura que hi ha el risc que tant ERC com JxCat “caiguin en un pacte autonomista”

Marina Almansa 10/05/2019
Anna Saliente (CUP) - Fotografia: Joan Solé

“Ens hem de centrar en la clau de la governabilitat”. Amb aquesta premissa engega la campanya Anna Saliente, l’alcaldable de la CUP Capgirem Barcelona per l’alcaldia de la capital. La candidata assegura que poden “arrossegar” les forces d’esquerres cap a la desobediència i la via republicana i es consideren “l’única candidatura netament independentista” perquè, segons l’alcaldable, hi ha el risc que tant ERC com JxCat “caiguin en un pacte autonomista”.

De fet, hi ha quatre candidatures independentistes que es presenten als comicis barcelonins, però tot i això, Saliente qüestiona el seu compromís republicà: “Que parlin d’independència vol dir que son independentistes?” A més, en una entrevista a Els Matins de TV3, la cupaire ha afirmat que el compromís amb la “desobediència civil” de la CUP resta intacte i que, amb l’Estat, “és impossible negociar”.

Respecte al programa electoral i a les qüestions de ciutat, la formació anticapitalista creu que “no s’ha revertit la marca Barcelona” i “ha faltat valentia política”. Això no obstant, Saliente valora positivament que Barcelona en comú hagi fet “un esforç” per “revertir les desigualtats”.

Pactes postelectorals

La candidata cupaire ha afirmat que amb qui hi ha més possibilitats d’arribar a acords és amb els republicans encapçalats per Ernest Maragall (ERC) i l’encara alcaldessa Ada Colau (BComú). Així doncs, ha descartat les tres formacions del bloc del 155 liderades per Josep Bou (PP), Manuel Valls (Barcelona 2019) i que compta amb el suport de C’s i Jaume Collboni (PSC). Per concloure, Saliente ha remarcat que el discurs de Valls i Bou és “plenament racista”.