Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Álvarez de Toledo: “No hi ha una ideologia darrere de la violència de parella”

"No hi ha una organització de mascles que es dediqui a matar dones", ha sentenciat

|

- Publicitat -

La cap de llista del PPC per Barcelona a les eleccions espanyoles, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat que “no hi ha una ideologia darrere de la violència de parella” i ha reclamat que es deixi d'”instrumentalitzar el dolor de les dones”. En un esmorzar informatiu del Primera Plan@, ha subratllat que “no hi ha una organització de mascles que es dediqui a matar dones”, però que en canvi sí que hi havia un grup que matava “espanyols pel fet de ser espanyols”, en referència a ETA. L’aspirant popular també ha advertit que si el PSOE aconsegueix formar govern amb el suport dels partits independentistes es produirà “un risc de recessió i també d’alguna forma de secessió”, però que el PP ho pot evitar.

Álvarez de Toledo ha vaticinat que, amb el socialista Pedro Sánchez a la Moncloa, hi hauria “greus riscos de fractura i d’atur” i ha defensat que Catalunya “no està condemnada a la decadència i a la fractura civil” sinó que “té tots els ingredients per convertir-se en el centre de la llibertat a Espanya”. Preguntada pels resultats que s’esperen diumenge, ha descartat que el líder popular hagi de dimitir si obté menys de 90 diputats: “Sánchez està governant amb 80 i ningú li ha demanat la dimissió”.

Publicitat

A banda de carregar contra els socialistes, a qui ha acusat de “blanquejar” l’independentisme, ha qüestionat el programa de Vox, a qui considera “nacionalistes” i ha afirmat que “el que estan proposant no és veritat perquè no ho podran complir”. Per a la cap de llista per Barcelona, les idees de Vox són “contes de nens” que contravenen la Constitució, ja que no es poden eliminar les autonomies ni es poden aixecar murs a Ceuta i Melilla. Preguntada per la llengua, ha remarcat que el castellà és la llengua majoritària a Catalunya i la de l’Estat espanyol, per la qual cosa creu que cal protegir-la davant del català. “Si el català fos la llengua comuna, se l’hauria de promoure i enfortir, però no ho és”, ha sentenciat.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut