Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Alsina: “És més fàcil fer oposició a ERC des de dins del Govern”

|

- Publicitat -

Nova incorporació. La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina va anunciar aquest dilluns que passava a formar part de la militància de Junts amb l’objectiu de defensar a l’executiva que la millor opció és garantir la continuïtat del Govern. En una entrevista a El Nacional, ha desglossat molts dels arguments pels quals s’opta per la permanència a la Generalitat. En primer lloc, es pregunta si sortir del Govern “ens aproparà a la independència o ens allunyarà?” i ens segon lloc,”sortim perquè ERC no compleix els acords? O sortim perquè creiem que a fora del Govern treballarem millor per Catalunya i per la independència?”.

Alsina té molt clar que poden sorgir diferents respostes en funció de si penses amb “l’estómac, amb el cor o amb el cap”: “Si ho fas amb l’estómac, la resposta més immediata és que hem de marxar perquè ERC ha incomplert de manera flagrant punts essencials de l’acord de Govern”. D’altra banda, pel seu parer si respons amb el cor “tots volem el que sigui millor per a la independència”; en canvi, si ho fas amb el cap està convençuda que “tot això és més difícil fer-ho des de fora de les institucions”.

Publicitat

Tot i això, la consellera manifesta que “ERC pensa en el partit i no en el país” i lamenta que “no hagi negociat bé i de manera intel·ligent per als interessos de Catalunya i que la taula de diàleg no hagi prosperat”. Per tant, Alsina considera que quan ERC no compleix els acords hi perdem tots: “El que dic és que s’exigeixen millor des de dins Govern que fora. I aquí em pregunto, realment Junts com a segon partit de l’oposició, perquè no seria el primer, com a segon partit de l’oposició, ho reclamarà millor que no des de dins del Govern? Jo entenc que és més fàcil fer oposició a ERC des de dins del Govern i aixecar la veu”, denuncia Alsina en l’entrevista del digital. Alsina recorda, a més, que si ERC quedés en solitari “quedaria completament lligada de mans i peus davant del PSC i els comuns”.

Et pot interessar  Junts diu que el 12-M està en joc "el futur de la llengua" i carrega contra Illa: "No mourà ni un dit pel català"

La votació de la militància de Junts

Alsnia té clar que aquesta setmana és “clau” pel futur i l’estratègia de la formació: “Aquesta definirà l’estratègia política de Junts per als propers anys i un munt de coses més”. La consellera manifesta la seguretat que s’esculli un camí o l’altre “no es trencarà l’executiva sinó que agafarà el mandat que la militància expressi aquests dies a les urnes”; tot i això, en qualsevol cas conclou que “hi haurà d’haver autocrítica sobre com ha de continuar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut