Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Almeida, amb l’aigua al coll: Destapen que va avalar per carta al comissionista Luceño com a intermediari

|

- Publicitat -

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va avalar per carta al comissionista investigat Alberto Luceño davant les autoritats xineses com a col·laborador de l’Ajuntament de Madrid, segons revela Público.

Gràcies a uns correus electrònics entre Luceño i Elena Collado, l’alta funcionària que va gestionar el contracte de les mascaretes, s’ha conegut que el comissionista li demanava directament una carta “nominativa” amb les seves dades personals. La missiva en qüestió era una recomanació, un aval, de l’alcalde de Madrid sobre la professionalitat d’Alberto Luceño, intermediari de l’empresa Leno, davant el govern xinès perquè pogués intermediar la compra de material sanitari.

Publicitat

Tot i que aquest fet va ser corroborat per Collado davant el fiscal, el 16 de març de 2021, la carta no va ser aportada pel consistori a la Fiscalia. Tanmateix, el fiscal la va aconseguir finalment. Per acabar-ho d’adobar, dies després que Martínez-Almeida signés la carta de recomanació per a Luceño, enviava una altra carta relacionada amb els comissionistes per agrair-los la seva donació de 238.000 mascaretes a l’Ajuntament de Madrid.

Un cop lligats els contractes, Luceño va formalitzar els documents interns de les comissions i va fer arribar els que li corresponien a Luis Medina, l’altre investigat. “Enhorabona, amic!!!!! T’ho mereixes. Ara seny, ehhh? Una abraçada forta”, escrivia Luceño a Medina. La indiscreció va ser brutal i Anticorrupció va rebre un avís del servei Sepblac que alertava d’uns ingressos desorbitats i d’unes inversions colossals.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut