Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Allisada de Joan Canadell a la directora del diari “Ara” per dir que és l'”encarnació del pujolisme”

|

- Publicitat -

La directora del diari “Ara”, Esther Vera, s’ha quedat amb un pam de nas després de publicar un petit apunt al seu diari, on critica el president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, per haver dit que “si Catalunya hagués estat independent, ho hauria fet millor”. De fet, relaciona aquesta afirmació de Canadell amb el “pujolisme”, i el titlla de ser-ne l’encarnació. Vera defensa que no se sap si Catalunya ho hagués fet millor o no, i es fa un seguit de preguntes com ara si una Catalunya independent hagués aconseguit preveure la necessitat de mascaretes, o si s’hagués ajudat millor als autònoms.

El mateix Joan Canadell ha volgut respondre de manera breu aquestes preguntes mitjançant un fil al seu compte de Twitter. Canadell alliçona Vera recordant que “Espanya és el pitjor del món en morts per milió d’habitants, i només que Catalunya en fos el segon, ho hauríem fet millor”, i respon algunes de les preguntes que es feia Vera: anomena els punts que creu que Catalunya ha fet millor que Espanya, malgrat la gestió de la crisi hagi estat centralitzada, com ara que “el Govern va optar pel confinament immediat”, o que “una Catalunya Estat tindria un deute públic inferior a Espanya” i recorda que està escrit en diversos llibres.

Publicitat

Canadell no es el primer en defensar aquestes idees. L’economista i catedràtic Santiago Niño Becerra també va afirmar en exclusiva per La República que “Una Catalunya independent o amb veritable autonomia financera s’hauria pogut defensar molt millor del coronavirus”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut