Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Alejandro Fernández i un nou intent de relacionar el republicanisme amb el terrorisme

El nou líder del PP català diu que "el que li va passar a Llarena és la Kale Borroka" i esbronca a Terribas per entrevistar a Otegi

|

- Publicitat -

El nou líder del PP català, Alejandro Fernández, ha protagonitzat un nou intent de relacionar el moviment republicà amb el terrorisme en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. “El que li va passar a Llarena és la Kale Borroka”, ha sentenciat referint-se a les pintades de color groc a la casa particular del jutge. Alhora, Fernández ha reivindicat el discurs alarmista de Casado quan es refereix a la suposada violència que es viu als carrers de Catalunya. Després d’esbroncar a Terribas pel tractament d’Otegi als mitjans públics del país perquè “es tracta com un heroi”, Fernández ha afirmat que “no es pot comparar amb el franquisme”.

“Casado denuncia el què passa, que és extramadament greu; ningú pot dir que és mentida”, ha dit el popular després que denunciés pintades al seu cotxe particular. Fernández ha reconegut que no havia condemnat els mateixos fets ocorreguts a la diputada d’ERC Jenn Díaz perquè “no ho sabia”. En aquest sentit, el popular demana ilegalitzar formacions com Arran, autors de les pintades a casa del jutge perquè “tenim el precedent de Batasuna”.

Publicitat

En una entrevista amb moments tensos entre Fernández i Terribas, el líder popular li ha retret a la periodista del mitjà públic que entrevisti a Otegi. “Vostès conviden Otegi i el tracten com un heroi. Superen barreres legals i ètiques. Tractar-lo com un heroi de la pau, és una cosa que no puc acceptar. Otegi és una persona condemnada per segrest”, ha subratllat Fernández. Quan Terribas ha comparat l’interès periodístic que desperta Otegi amb el que podien despertar els ministres franquistes que es van sumar a la Transició, Fernández ha arrugat el nas i ha dit que “no és comparable” mentre que ha assegurat que el franquisme no va ser terrorisme.

Et pot interessar  El PPC promet "combatre sense complexos" les ocupacions il·legals d'habitatges i actuar en menys de 24 hores

El projecte inexistent per Catalunya

La voluntat del PPC és liderar el post procés. “En qüestions liberals, socialdemòcrates, conservadores”, ha especificat. “Ens sentim més còmodes parlant d’educació, sanitat…”, ha afegit, tot i que ha reconegut que hi ha una assignatura pendent: “el diàleg entre els catalans”.

“El senyor Torra esta inhabilitat democràticament”. Alejandro Fernández creu que no accepta les regles democràtiques i que no mostra la voluntat de diàleg en un espai institucional. “En absolut són neutrals”, ha conclòs.

L”Españolazo’ i el diàleg 

“Españolazo, per mi, és un elogi”. L’improperi i els insults cap al govern són constants, i Fernández va protagonitzar una de les més comentats, quan li va dir al president Torra que no s’assemblava a un saltador de perxa suec i que era molt “espanyolazo”. Tot i això, el popular ha assegurat que és una persona “pactista i dialogant”.

La notícia del dia, però, és la de Marchena i la seva renuncia a presidir el Consell General Poder Judicial després que ahir es filtressin unes captures de converses on el PP reconeixia que havia estat “una jugada perfecta” per mantenir-hi el poder. “Jo no sóc ningú per dir si Ignacio Cosidó ha de dimitir. Una conversa privada és una conversa privada”, ha subratllat Fernández. Tot i això, ha reconegut que “quan a la vida et planteja una segona oportunitat has de ser les coses millor”, referint-se al mètode per escollir el candidat del CGPJ.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut