Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Albiol fa el pallús i presumeix dels resultats d’una enquesta feta el maig, abans dels Papers de Pandora

L’alcalde de Badalona, que veu imminent la moció de censura, considera que l’han impulsat per frenar la seva hegemonia electoral

Agències 21/10/2021
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, on mostra un dels documents que certifiquen les actuacions fetes al voltant de la nau incendiada, el dia 11 de desembre de 2020.

Xavier Garcia Albiol intenta desestabilitzar els impulsors de la moció de censura que es registrarà demà a l’Ajuntament i ha tret a la llum una enquesta realitzada per la consultora GAD3 que li atorgaria la majoria absoluta en uns hipotètics comicis. El treball de camp, però, es va fer el passat mes de maig, molt abans que esclatés el cas dels Papers de Pandora, que vinculen el líder popular amb una societat a Belize, un paradís fiscal de l’Amèrica Central.

Lluny de recular o admetre cap error, el líder popular considera que la seva hegemonia electoral és “l’únic motiu de la moció de censura”. En una publicació a les xarxes socials, Albiol assegura que si “ara” se celebressin eleccions “arrasaria” a la resta de partits.

Segons aquesta enquesta, el PP passaria dels onze regidors actuals fins a catorze i aplegaria un 46,4% dels vots –a les eleccions de 2019 va tenir el 37,6% dels suports. Per darrere del PP se situarien ERC (5), el PSC (4), Guanyem (2), En Comú Podem (1) i Junts (1). El treball té un marge d’error del 4,1% i un grau de confiança del 95,5%, segons recull la fitxa tècnica de l’enquesta. L’encara alcalde obvia que l’escàndol dels Papers de Pandora canviarien, molt probablement, els resultats.