Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Albiol demanarà al Congrés poder perseguir penalment els menors de 14 anys que violin

El futur alcalde adverteix que la societat ha evolucionat i que les lleis actuals es basen en "una mentalitat que ja no existeix"

|

- Publicitat -

Xavier Garcia Albiol ha apostat per modificar la llei del menor per rebaixar l’edat penal després de la darrera violació múltiple de Badalona que hauria tingut lloc dissabte en un descampat proper a la platja. Ho ha dit en una entrevista a ‘RAC1’ en què ha proposat crear una comissió al Congrés per abordar aquesta qüestió i s’ha ofert a comparèixer en ella. El cap de llista del PP i futur alcalde del municipi, ha advertit que la legislació actual “no reflecteix l’evolució que ha patit la societat en els darrers anys” i “està plantejada d’acord amb una mentalitat que ja no existeix”. Ha criticat que els joves que cometen aquests fets delictius no siguin castigats i ha dit que “ha d’haver un punt intermedi” entre una multa o la presó.

Publicitat

Xavier García Albiol ha lamentat la darrera agressió sexual registrada a la ciutat i ha reconegut que Badalona es troba immersa en una “dinàmica molt negativa” que està provocant un fort impacte en la ciutadania. S’ha mostrat convençut que els ajuntaments no han de “resignar-se” i ha dit que a partir del proper 17 de juny, quan assumirà l’alcaldia de Badalona, començarà a treballar en tres direccions.

Per una banda, tal com ja ha manifestat l’equip de govern actual, ha reiterat que el consistori es personarà com a acusació popular en la darrera violació múltiple ocorreguda a la població. A banda, ha dit que el mes de setembre iniciarà una campanya per formar i sensibilitzar els joves en escoles i zones d’oci. “No serà només una acció basada en repartir díptics informatius, sinó que es farà conjuntament amb els centres educatius i tindrà per objectiu fer recapacitar els joves perquè entenguin que certes dinàmiques que s’estan adoptant són una barbaritat”, ha indicat.

Et pot interessar  Vox vota en contra del protocol per a prevenir agressions sexuals de La Mostra de cine de València

La tercera proposta i que Albiol preveu poder tirar endavant un cop es constitueixin les noves corts generals, passa per crear una comissió al Congrés per abordar la revisió de la llei del menor perquè les persones de menys de 14 anys que cometin una violació “assumeixin les responsabilitats que els pertoquen”.

“La societat ha evolucionat en els darrers anys, els meus 13 anys no són els dels nois i noies d’ara”, ha comentat el popular que ha dit que aquests canvis no es reflecteixen en les lleis perquè “estan plantejades sota una mentalitat que ja no existeix”. Per tot plegat ha defensat replantejar-la i obrir un debat en aquesta direcció.

“Estem caient en una dinàmica de l’absoluta llibertat per fer el que et vingui en gana“, ha dit Albiol que ha assegurat que cal actuar “de manera immediata”. Alhora, ha valorat que no pot ser que un menor que ha participat en una violació quedi impune. “Al seu pare li posaran una multa i ja està i això no pot ser”, ha criticat Albiol que ha dit que “no es pot posar un noi de 12 anys a la presó, però tampoc pot ser que estigui lliure pel carrer. per tot pelgat ha dit que han d’existir mesures intermèdies.

Respecte l’agressió múltiple que va tenir lloc dissabte passat, ha comentat que els presumptes autors dels fets són joves del barri de Sant Roc de Badalona. Així, ha recordat que  “l’escola pública d’aquest barri té un absentisme entre els nens i nenes de 13, 14 i 15 anys que ronda el 40% o el 50%”. Per això, també ha demanat que s’abordi aquesta problemàtica i que el Govern es posicioni al respecte.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió