Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Albiach vol que una de les primeres accions del nou govern català sigui reactivar la taula de diàleg, que l’espanyol va cancel·lar

La candidata de Comuns Sumar manté que els catalans “han de poder votar per decidir el seu futur”

|

- Publicitat -

La candidata de Comuns Sumar a les eleccions del 12-M, Jéssica Albiach, ha afirmat que una de les primeres accions del nou govern de Catalunya ha de ser “tornar a seure amb el govern espanyol i reactivar la taula de diàleg”. La taula, que en un inici havia de reunir-se abans que acabés el primer trimestre d’aquest any, va quedar posposada arran del doble cicle electoral (primer les eleccions al Parlament, i després les eleccions europees), malgrat que la intenció de l’actual govern era mantenir la taula.

Per a Albiach, reprendre la negociació és “urgent” per culminar amb la “desjudicialització”. En aquesta línia, ha afirmat que és necessari que entri en funcionament la llei d’amnistia, que hi hagi una reforma del sistema de finançament, que es continuï blindant el català i que se segueixi avançant en l’autogovern. “Necessitem culminar amb el traspàs de Rodalies” i avançar en “el traspàs de ports i aeroports”, ha afegit.

Et pot interessar  Albiach: "Si és per nosaltres, Junts estarà fora del Govern; va contra el model que defensem"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut