Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Albiach, sobre pressupostos: “La condició imprescindible és que no s’aprovi el PDU del Hard Rock”

Lamenta que el president estigui "segrestat" per una decisió presa fa 10 anys i insta el Govern a "proposar alguna cosa" per deixar d'estar encallats

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha insistit que la “condició imprescindible” per tirar endavant els pressupostos del 2024 és que no s’aprovi el pla director urbanístic del Hard Rock. “Si no hi ha un compromís explícit del president dient que no s’aprovarà el PDU, no donarem suport als pressupostos”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. Albiach ha replicat a Aragonès que si el Govern atura el projecte no s’haurien de pagar indemnitzacions als inversors. I ha lamentat que el president estigui “segrestat” per una decisió que es va prendre fa 10 anys. En aquest sentit, ha instat el Govern a “proposar alguna cosa” en comptes d’estar encallats dient que és una decisió de fa anys i que no poden fer absolutament res.

Pel que fa a la reunió d’aquest dimecres a la tarda amb el Govern per negociar els pressupostos, Albiach ha dit que els representants de l’executiu estaven “poc receptius”. Segons ha explicat, el seu grup va preguntar al Govern com pensa complir la proposta de resolució aprovada al Parlament, en el marc del ple monogràfic sobre sequera, que instava a una moratòria de projectes com el Hard Rock tenint en compte la situació actual de sequera. Albiach ha dit que els membres de l’executiu no els hi van donar una resposta.

Publicitat

De totes maneres, ha assegurat que ella no s’aixecarà de la taula de negociació perquè el tema dels pressupostos és important. I també ha replicat l’argument del president Aragonès, que afirma que els pressupostos per al 2024 no destinen ni un euro al Hard Rock. Segons la líder dels comuns, el Govern sí que haurà de destinar recursos en les conseqüències derivades del macrocomplex com, per exemple, en l’àmbit de la salut mental derivada de la ludopatia i en l’àmbit de la seguretat.

Et pot interessar  El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock per reprendre les negociacions 30 minuts abans de pactar els pressupostos amb el PSC

Albiach ha criticat que l’acord de pressupostos de Govern i PSC “posi pedaços” i ha lamentat que ara el PSC estigui “fins i tot més a la dreta” que el PSOE. Es tracta, segons ha dit, d’un fet inaudit perquè “els socialistes catalans sempre s’havien situat més a l’esquerra”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut