Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Albiach situa el PSC i ERC com a “principals aliats” d’un “govern progressista”

|

- Publicitat -

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions, Jéssica Albiach, s’ha mostrat partidària que Catalunya pugui votar, però ha prioritzat que després del 12-M es “reactivi” la taula de diàleg entre governs. En una entrevista a TVE, també ha afegit que cal solucionar els problemes “del dia a dia”. Entre els temes pendents de resoldre ha situat la reforma del finançament, el traspàs de Rodalies i que es pugui utilitzar el català al Parlament Europeu. Pel que fa als pactes postelectorals, Albiach ha assenyalat el PSC i ERC com a “aliats” tot i les “diferències”. “Nosaltres no ens equivoquem d’adversaris. Catalunya necessita un govern progressista”, ha defensat per després remarcar que ella no parla de tripartit.

Preguntada per la decisió del govern espanyol de portar al Tribunal Constitucional la ILP sobre la independència que tramita el Parlament, Albiach ha respost que “hi ha una part de focs artificis perquè ara comença la campanya electoral”. Tot i així, ha remarcat que no hi ha lloc per una declaració unilateral d’independència i que cal obrir una “nova etapa”.

Publicitat

Sobre la proposta de finançament singular que ha presentat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, Albiach l’ha qualificat “d’electoralista”. I li ha defensat que la reforma del finançament no pot ser una proposta d’un sol partit sinó que hi ha d’haver un acord entre les diferents forces catalanistes.

Et pot interessar  Un referèndum convocat pel rei d’Espanya?
Publicitat

Opinió

Minut a Minut