Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Albiach retreu “el silenci d’Esquerra” davant del “gir a la dreta” del Govern amb la incorporació de Tremosa

|

- Publicitat -

La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha retret a Esquerra Republicana “el seu silenci” davant “el gir a la dreta” que ha fet el Govern. Albiach personifica aquest gir amb la incorporació de Ramon Tremosa com a nou conseller d’Empresa i Coneixement i reclama als republicans que “reaccionin” davant d’aquest nomenament.

La presidenta dels Comuns també creu que la crisi de l’executiu català “pren cotes més altes” cada setmana que passa i recorda que Tremosa va donar suport a les “tesis holandeses” a l’hora de negociar el repartiment dels fons europeus. “Considerem que algú que es consideri progressista i d’esquerres hauria de dir el que pensa d’aquest viratge a la dreta”, ha assenyalat.

Publicitat

El partit s’ha posat en marxa i la coordinadora autonòmica, Conchi Abellán, en l’obertura del Consell Ciutadà Autonòmic de Podem ha manifestat que veu el Govern “incapaç” de gestionar el país per les “batalles internes” en el si de l’executiu, entre socis i entre JxCat i PDeCat. La formació morada critica el “desistiment de funcions” de la Generalitat i es disposa a “construir una alternativa de govern” de cara a les pròximes eleccions.

El portaveu, Lucas Ferro, ha titllat d'”irresponsabilitat manifesta” la remodelació al Govern “per una gestió de partit i no per la pandèmia” i l’ha acusat d’anteposar “les pugnes partidistes” a l’interès general, tot i la pandèmia. Podem Catalunya creu necessari anar ja a unes eleccions per canviar a un govern “que anteposi la ciutadania als interessos electoralistes”. Ferro ha lamentat que el Govern “no ha fet els deures” durant l’estiu i augura que l’inici de curs “està abocat al fracàs”.

Finalment, Abellán ha anunciat que Podem Catalunya participarà als actes institucionals de la Diada “amb la mirada en la recuperació de Catalunya i en la voluntat del diàleg per poder-la reconstruir”.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut