Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Albiach no dissimula l’enrabiada per no entrar al Govern: “Junts ha guanyat als despatxos el que no ha guanyat a les urnes”

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha afirmat que Pere Aragonès serà “un president tutelat per la porta de davant” després de l’acord d’ERC i Junts. “Junts ha guanyat als despatxos el que no ha guanyat a les urnes”, ha assegurat la líder dels comuns, que ha lamentat que els de Carles Puigdemont s’han acabant quedant “amb les conselleries socials més rellevants i que tenen més pressupost”. Albiach creu que és “el pacte de la resignació” d’una “legislatura fracassada” que té “data de caducitat”: “Res ha canviat perquè aquesta vegada no torni a fracassar”. I ha lamentat que ERC “ha escollit un executiu que neix vell, que és del passat i que no és de futur ni d’esperança ni transformació”.

Els comuns havien negociat la setmana passada amb ERC per desencallar la investidura un cop els republicans van anunciar que volien fer un govern en solitari. A mitjans de la setmana passada, però, ERC i Junts van tornar-se a trobar i Albiach va anunciar en la sessió de control al Govern, al Parlament, que trencava les converses amb els republicans.

Publicitat

Albiach ha dit que des de la seva formació veien en ERC “voluntat” i “intenció” de governar en solitari i entendre’s amb els comuns, però ha considerat que finalment “no s’han acabat d’atrevir”. En Comú Podem no ha mantingut cap altre contacte amb ERC un cop van dir que trencaven les negociacions. I ha afegit que ells han fet “tot el possible” perquè no fos Junts qui “marqués el pas ni el rumb” del futur executiu.

“Entre una fiscalitat justa i ser l’Andorra del sud, ERC ha escollit Andorra del sud; entre una sanitat pública i privatitzacions, ERC ha escollit el model sociovergent; i entre la confrontació estèril i el diàleg, ERC ha escollit la confrontació estèril”, ha resumit Albiach sobre el que creu que significa l’acord entre els dos partits independentistes.

Et pot interessar  Albiach, sobre pressupostos: "La condició imprescindible és que no s'aprovi el PDU del Hard Rock"

La dirigent dels comuns també s’ha queixat perquè “es parla molt del 52% independentista i poc del 60% progressista” arran dels resultats del 14-F. Albiach ha dit que aquesta entesa serveix “per guanyar mesos al calendari” perquè “l’alternativa progressista ja és una realitat al carrer i a les urnes” i “el Govern de canvi arribarà més d’hora que tard”: “Ara no ha estat possible però seguirem treballant”, ha manifestat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut