Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Albiach denuncia els “incompliments” d’Aragonès en la rehabilitació d’habitatges: “No ha posat un sol euro”

La candidata dels comuns avisa que hi ha edificis que "s'ensorren" i promet 1.500 MEUR per la llei de barris verds

|

- Publicitat -

Jéssica Albiach ha denunciat els “incompliments” del Govern de Pere Aragonès en matèria de rehabilitació d’habitatges mentre hi ha edificis que “s’estan ensorrant”. Ho ha criticat aquest dimecres des del barri del Besòs de Barcelona, on la candidata de Comuns Sumar a les eleccions del 12-M ha promès situar l’habitatge al centre de les seves prioritats polítiques. “Anuncio que la presència dels comuns al Govern serà la garantia per desplegar la llei de barris verds, invertint 1.500 MEUR en rehabilitació d’edificis, 250 dels quals aniran per la zona del Besòs”, ha assenyalat Albiach, que ha lamentat que, durant els últims tres anys, l’executiu d’Aragonès “no ha posat ni un sol euro” a la rehabilitació d’edificis a Barcelona.

Després de reunir-se amb l’entitat SOS Besòs, Jéssica Albiach ha denunciat que en aquest barri hi ha “5.000 habitatges amb moltes patologies” i que “alguns estan a punt d’ensorrar-se”. Una situació que ha indicat que també passa en altres municipis com Badalona o Esplugues de Llobregat. “Fa massa anys que els governs municipals, però també la Generalitat, no trepitja aquests barris i no coneix les seves necessitats”, ha criticat.

Publicitat

En aquest context, recorda que el 2022 van portar al Parlament i es va aprovar una llei de barris verds. No obstant això, la candidata de Comuns Sumar ha assegurat que “el Govern Aragonès s’ha negat a desplegar-la, incomplint els acords de pressupostos del 2022 i el 2023”.

“Nosaltres li vam donar la caixa d’eines i s’han negat a fer-la servir”, ha insistit Albiach. Per això, s’ha compromès a fer de l’habitatge la prioritat de les seves polítiques si està en el futur Govern de la Generalitat.

Et pot interessar  'Alhora', la candidatura conjunta de Ponsatí i Graupera, aconsegueix els avals necessaris per presentar-se al 12-M

La cap de cartell dels comuns ha subratllat les “virtuts” de la rehabilitació d’habitatges: la “reducció de desigualtats”, l'”ajuda a l’eficiència energètica” i la “generació de llocs de treball dignes”. En aquest sentit, ha afegit que, segons els seus càlculs, per cada milió d’euros invertits en rehabilitació, es creen 56 llocs de treball.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut