Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Albiach aprofita la dimissió de Josep Sort per carregar contra Canadell

|

- Publicitat -

La cap de llista dels comuns al 14-F, Jéssica Albiach, ha dit que les actituds “masclistes, xenòfobes i sectàries” a JxCat “no són un fet aïllat”, després de la dimissió del president de Reagrupament, Josep Sort, que ocupava el número 65 de la candidatura per Barcelona. Albiach ha recordat que Joan Canadell, número 3 de JxCat, també ha fet piulades “en una línia sectària i excloent”. En aquest sentit, ha reclamat que se n’excloguin les persones que fan “comentaris masclistes, excloents i xenòfobs”. D’altra banda, Albiach ha aparcat les crítiques al ministre de Sanitat, que dimarts dimitirà per ser candidat del PSC al 14-F: “Haurà de fer rendiment de comptes i a partir d’aquí, ens hem d’enfocar en les propostes de cada espai polític”.

“Després ens pregunten per què no podem estar a un Govern amb JxCat”, ha dit la dirigent dels comuns, en relació als tuits de Sort. I ha afegit que, amb JxCat no comparteixen el model econòmic ni social i que, a més, “cada vegada tenen comportaments més identitaris i excloents”.

Publicitat

Albiach ha explicat que va resultar “sorprenent” que Salvador Illa “en plena tercera onada volgués saltar del vaixell i deixar el ministeri de Sanitat, quan hauria de ser prioritari contenir el virus”. Ha dit que li exigien que dimitís tan aviat com fos possible, un fet que es produirà dimarts. Albiach ha explicat que Illa haurà de fer un rendiment de comptes i que, a partir d’aquí, “el que la gent vol és escoltar propostes”: “Anem a construir en positiu pel canvi que Catalunya mereix”.

La cap de llista d’En Comú Podem ha dit que Illa serà candidat d’aquí a 24 hores i que si la ciutadania podrà “exigir-li d’una manera o d’una altra” si no comparteix “les seves accions o omissions” mentre ha estat al capdavant del ministeri. Igual que si es considera que Illa no ha actuat amb prou “transparència”.

Et pot interessar  Sabrià demana a Albiach que "recapaciti": "Situar el Hard Rock com a tot o res és una dicotomia equivocada"

Albiach sí que ha considerat que el ministeri de Sanitat s’hauria de plantejar l’avançament del toc de queda perquè ho demanaven diverses comunitats autònomes. I ha evitat valorar si el rebuig del govern espanyol a aquesta petició es deu a motius electoralistes: “No em puc imaginar aquest escenari”, ha dit.

Albiach demana al Govern que garanteixi que el 14-F podrà votar tothom

En la setmana en què ha de començar la campanya electoral, Albiach ha dit que “era de sentit comú” ajornar els comicis per la situació sanitària. Amb tot, ha exigit al Govern que garanteixi les mesures per poder votar amb condicions de seguretat i assegurar que tothom ho podrà fer.

En referència a la franja reservada a darrera hora perquè els contagiats i confinats per possible covid-19 puguin votar, Albiach ha considerat que el dispositiu preparat per la Generalitat “estava bé” i que seria “un error” que aquestes persones no poguessin exercir el seu dret a vot. I ha demanat suport a les autoritats sanitàries per garantir que es pot fer “amb tots els mitjans de seguretat”.

Albiach creu que ara és moment de no generar “soroll ni incertesa” i fer que la ciutadania pugui rebre les propostes dels partits de cara al 14-F.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut