Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Albiach acusa Aragonès d’anar “repartint carnets de catalanitat”

La líder del comuns demana al vicepresident que col·labori per “treballar per una sortida progressista de la crisi”

Agències 14/11/2020
14/11/2020 La líder de los comuns en el Parlament, Jéssica Albiach CATALUÑA ESPAÑA EUROPA BARCELONA POLÍTICA @ENCOMU_PODEM

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha acusat el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, d’anar “repartint carnets de catalanitat” quan els altres partits li fan propostes.

“Per al senyor Aragonès no som suficientment catalans i catalanes”, ha lamentat aquest dissabte durant el Consell Nacional telemàtic de Catalunya en Comú.

Així, ha exigit a Aragonès que rectifiqui per, segons ella, haver-los acusat de ser una delegació de l’Estat, quan –ha dit literalment– Catalunya té pressupostos gràcies a ells.

Albiach ha afegit que “una força d’esquerres i progressista s’hauria d’allunyar de posicionaments identitaris, i treballar per la col·laboració i una sortida progressista de la crisi”.

També ha reivindicat que els comuns, per exemple, “han aconseguit que en l’acord dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) hi hagi una inversió històrica per a Catalunya”, i que el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, també ho creu.

Per ella, les propostes del Govern d’ajuda als autònoms “s’assemblen més als jocs de la fam que a unes polítiques públiques reals”, i a més ha acusat la Conselleria de Salut d’externalitzar serveis bàsics.

Ha advertit que la ciutadania està fent grans sacrificis, mentre que el Govern “està donant bandades, improvisant, barallant-se constantment i tancat en si mateix”.

Albiach ha traslladat el seu suport a l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), Lídia Muñoz, que ha rebut aquesta setmana “insults masclistes, fastigosos i covards” a les xarxes socials.