Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Albert Batet transmet a Aragonès que Junts dona “una nova oportunitat sincera” a la taula de diàleg

|

- Publicitat -

JxCat confia que l’acord amb ERC “faci història”. El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha celebrat l’entesa amb els republicans perquè Pere Aragonès sigui el 132è president de la Generalitat, durant el debat del ple d’investidura, aquest dijous. Batet ha admès que potser l’acord no genera gaires “expectatives”, però ha afegit que la legislatura pot anar “de menys a més”, si el nou Govern actua amb “unitat, lleialtat i confiança mútua”. El dirigent de JxCat també ha defensat que el diàleg i la confrontació amb l’Estat són dues visions “complementàries i necessàries”. Batet ha assegurat que Junts dona “una nova oportunitat sincera” a la taula de diàleg amb la Moncloa: “El nostre escepticisme no serà un impediment”.

Batet ha posat en valor el “mandat del 52%”, en referència al percentatge de vots independentistes assolits el 14-F. El president parlamentari de Junts ha destacat que la ciutadania va apostar per la “unitat” del seu partit, ERC i CUP, i ha aplaudit en reiterades ocasions l’acord “treballat, patit i suat” amb els republicans.

Publicitat

El dirigent de Junts també ha insistit que l’aposta d’Esquerra per la taula de diàleg i la confrontació contra l’Estat son dues estratègies “complementàries”. Tal com ja va apuntar el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, fa setmanes, el partit dona una “nova oportunitat sincera” a la negociació amb Madrid.

Batet, però, no confia que la via del diàleg serveixi perquè l’Estat proposi un referèndum acordat, i ha recordat que cap executiu espanyol, ni amb PP, ni PSOE ni tampoc amb Unides Podem, la Moncloa no hi ha apostat mai. En aquest punt, Junts apostarà per la “confrontació” amb la implicació de tots els actors independentistes.

Et pot interessar  Junts acusa ERC de coordinar-se amb el PSOE perquè el calendari electoral entorpeixi la presència de Puigdemont al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut