Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Aitana Mas agafa el relleu a Mònica Oltra com a nova vicepresidenta del Consell

Mas va ser directora general de Transparència i Participació durant la legislatura 2015-2019 i des d’aleshores que és portaveu adjunta de Compromís a les Corts

Redacció 22/06/2022

Canvi de cares, nous relleus. La fins ara portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Aitana Mas, serà la nova vicepresidenta del Consell a proposta de Compromís; així ho ha confirmat l’executiva de la formació política. Aquest dimarts, Mònica Oltra va fer pública la seva dimissió, dies després de ser imputada acusada d’encobrir el cas de presumptes abusos sexuals a una menor tutelada que hauria comès el seu exmarit.

Mas va ser directora general de Transparència i Participació durant la legislatura 2015-2019 i des d’aleshores que és portaveu adjunta de Compromís a les Corts, així com una de les responsables de la negociació dels pressuposts per part de la coalició. Davant el canvi de lideratge polític, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha fet les primeres declaracions des de la dimissió d’Oltra: “La vicepresidenta ha estat una peça clau per al canvi polític de les institucions valencianes i per a millorar la vida dels ciutadans”, ha etzibat.