Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Aina Vidal diu que Junts “ha d’aprendre a fer política d’una manera més clara”

Els comuns acusen Junts "d'inventar cada dia excuses" per bloquejar els decrets: "Que posin les cartes sobre la taula"

|

- Publicitat -

La portaveu adjunta de Sumar al Congrés, Aina Vidal, ha demanat aquest dimarts a Junts que no posi “excuses” en les converses sobre els decrets anticrisi que es debatran demà al Congrés. “Junts ha d’aprendre a fer política d’una manera més clara”, ha ressaltat en una roda de premsa a la Cambra Baixa. En aquest sentit, ha reclamat als de Míriam Nogueras que expliquin si tenen un problema de “model econòmic” davant la proposta de l’executiu de coalició de mantenir els impostos a la banca o les energètiques per mantenir l’estat del benestar.

Segons Vidal, cal “defensar l’escut social” dels interessats en un nou “austericidi” com el que, a parer seu, es va generar durant la crisi econòmica posterior a la bombolla immobiliària. Aquests decrets, que encara no tenen prou suports per tirar endavant, inclouen mesures en matèria de desnonaments o accés al transport públic. “Demanem responsabilitat a tots els espais i partits presents al Congrés”, ha ressaltat la dirigent de Sumar.

Publicitat

“No és bo fer servir qüestions partidistes, de baralles pròpies i què algunes se les fan soles, per tombar decrets que són necessaris per al país. Li demano el 2024 responsabilitat”, ha afirmat Vidal en referència les reticències de partits com Podem a avalar el decret sobre el subsidi d’atur, que també es debat demà. En aquest sentit, ha dit que no entendria que un partit que es considera “d’esquerres” no donés suport a la proposta i ha negat que el text suposi cap mena de “retallada”.

Preguntada pel cas d’una activista sahrauí que podria ser expulsada de l’Estat ha dit que no es pot entrar en “regatejos absurds”. “No estem contentes amb les polítiques que tenen a veure amb l’asil i la immigració, penso que són un forat negre pendent que té aquest govern. Sempre hem sigut molt crítiques amb aquesta qüestió”, ha afegit abans de dir que l’executiu s’ha de “posar les piles” en aquesta matèria.

Et pot interessar  Albiach insisteix que els vots dels comuns "no serviran per fer de Catalunya el casino més gran d'Europa"

Els comuns acusen Junts “d’inventar cada dia excuses” per bloquejar els decrets: “Que posin les cartes sobre la taula”

El portaveu de grup parlamentari dels comuns, David Cid, ha acusat Junts “d’inventar-se cada dia una excusa nova” per bloquejar els decrets anticrisi que se sotmeten a votació al Congrés dels Diputats aquest dimecres. Segons ha afirmat, primer JxCat va fer servir l’amnistia “com a excusa” i després es van referir a una suposada invasió de competències. Per als comuns hi ha unes “incomoditats” reals que volen “tapar”, que ha assegurat que són els impostos a la banca i a les grans elèctriques. “Fan la feina a BBVA i a Endesa”, ha acusat Cid, i ha demanat que es negociï els decrets “amb les cartes damunt la taula i amb total honestedat i transparència”.

D’altra banda, sobre la negociació dels pressupostos Cid ha dit que estan “a l’expectativa” que el Govern “reflexioni” i ha dit que “la pilota és a la seva teulada”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut