Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Adeu a Núria Marín al capdavant de la Diputació de Barcelona: el PSC proposarà Lluïsa Moret com a presidenta

Els socialistes argumenten que volen reforçar l'equip de senadors amb el "lideratge sòlid de Marín"

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín, no repetirà com a diputada a la Diputació de Barcelona i, de fet, potser acaba com a senadora autonòmica, segons els plans del partit. En canvi, el PSC proposarà l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, com a presidenta de la Diputació, després que hagi substituït Jaume Collboni com a vicepresident de l’ens al llarg del període electoral previ a les eleccions municipals del 28-M.

Els de Salvador Illa han informat a través d’un comunicat a la Comissió Executiva que Marín no renovarà la presidència de la Diputació de Barcelona, després d’ostentar-la durant quatre anys gràcies a l’acord amb Junts. Els socialistes argumenten que volen reforçar l’equip de senadors amb el “lideratge sòlid de Marín, dirigent política amb una gran experiència en gestió municipal i una magnífica trajectòria de servei públic”. Marín ocuparà el lloc de Lorena González, que acaba de guanyar l’alcaldia de Balaguer i passarà a dedicar-s’hi plenament.

Publicitat

La candidatura del PSC a la presidència la institució l’encapçalarà Lluïsa Moret, que és l’alcaldessa de Sant Boi, així com la viceprimera secretària de l’Àrea d’Organització i Acció Electoral del PSC. La presidència de la Diputació de Barcelona, tanmateix, és encara una gran incògnita, ja que Junts rebutja revalidar l’acord després de la bruta jugada del PSC, els comuns i el PP per robar l’alcaldia de Barcelona a Xavier Trias.

Segons va apuntar la formació de Laura Borràs, properament obriran una roda de converses amb tots els partits per tal d’assolir un acord, prioritzant les forces independentistes per assolir un govern sobiranista. No obstant això, la clau de l’operació torna a tenir-la el PP, que haurà de decidir entre regalar de nou els seus vots al PSC i als comuns o donar-los als partits independentistes.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut