Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Ada Colau: “Necessitem que es comenci a fer política catalana”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que la ciutat de Barcelona necessita que el Parlament estigui operatiu i que “es concretin polítiques” que des d’abans de la imposició de […]

Marina Almansa
Marina Almansa 05/09/2018
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que la ciutat de Barcelona necessita que el Parlament estigui operatiu i que “es concretin polítiques” que des d’abans de la imposició de l’article 155 no s’han portat a terme. ”Necessitem que es comenci a fer política catalana” sense deixar de banda, diu, ”l’excepcionalitat del moment que viu Catalunya”.

En una entrevista a RAC1, Colau ha reafirmat que la seva vocació és ser alcaldessa de Barcelona i que, ara per ara, ”és en l’únic que penso”. Assegura que els projectes que han començat “han de tenir una continuitat en un segon mandat”.

L’adéu a Domènech

Ada Colau ha reconegut que “fer política actualment és molt dur”. Afageix que ”hauria de ser més neta i haver-hi menys cinisme.” L’alcaldessa critica actituds de la oposició: “ens han tumbat propostes que portaven al seu propi programa electoral.” És per això que entén la renúncia de Xavier Domènech però nega que es plantegi abandonar el seu càrrec. De fet, reconeix que ”havíem demanat massa al Xavi”.

Conclou que ”encara no se sap qui substituïrà la posició de Domènech, ens prendrem uns dies”, però insinua que Elisenda Alemany podria ser una opció.