Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Acció participa en dos projectes europeus relacionats amb la sostenibilitat amb un pressupost de 3,2 MEUR

Són dues iniciatives dedicades a la reutilització dels plàstics i a l'acceleració de la transició verda i digital

|

- Publicitat -

Acció participa en dos projectes europeus dedicats a l’àmbit de sostenibilitat amb un pressupost de 3,2 milions d’euros cofinançat pel programa Interreg Europe de la Unió Europea amb fons FEDER. Els projectes tenen una durada aproximada de quatre anys. Per una banda, el projecte ‘PLASTIX: Plastics Revolution for European Regions‘ compta amb un 1,7 milions d’euros i se centra en la milora i la reutilització dels plàstics, i per l’altra ‘Accelerate GDT‘, dotat amb 1,5 milions d’euros i que té com a objectiu accelerar la doble transició verda i digital de les empreses per mitjà de les polítiques de clústers.

El projecte ‘PLASTIX: Plastics Revolution for European Regions’ està centrat en trobar mecanismes per a la recuperació i reutilització dels plàstics amb actuacions que influeixin en tota la cadena de valor, és a dir, des dels fabricants fins als usuaris i recicladors. Per exemple, destaca la recerca d’alternatives a les matèries primeres d’origen fòssil, l’avaluació de les necessitats del sector i la proposta de millores en els marcs reguladors del reciclatge i de la normativa de la vida útil dels productes.

Publicitat

A banda d’Acció, hi participen The Baltic Institute of Finland (Finlàndia) com a coordinador, Council of Tampere Region (Finlàndia), la regió de Värmland (Suècia), Province of Fryslân (Països Baixos), Intelligent Factory Lombardy Cluster (Itàlia), Development Agency of Savinja-Šalek Region (Eslovènia).

Pel que fa ‘Accelerate GDT: Realign Cluster Policies to Accelerate the Twin Green and Digital Transitions’ té com a objectiu principal millorar les polítiques dels clústers nacionals i regionals per impulsar-ne la transició verda i digital. En aquest cas, la participació de Catalunya permetrà consolidar el seu posicionament de referència internacional en matèria de clústers.

Entre les accions previstes, hi ha tallers, estudis de casos d’èxit, reunions amb ‘stakeholders’ i seminaris i fomentar l’habitatge compartit.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut