Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Acció Cultural del País Valencià convoca una concentració contra la censura de PP i Vox a Vicent Torrent

L'entitat denuncia el "caràcter radical, extremista i contrari al diàleg, el consens i la cultura valenciana del nou govern municipal”

|

- Publicitat -

Acció Cultural del País Valencià convoca una concentració contra la censura a Vicent Torrent

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) convoca una concentració el pròxim dimecres 26 de juliol a les 20 hores de la tarda davant de l’Auditori de Torrent (Horta Sud), després del carrer cas de censura perpetrat pel PP i l’extrema dreta de Vox. Els dos partits, determinats a eliminar qualsevol traça de catalanitat dels municipis on governin, van acordar canviar el nom de l’equipament municipal, que el 2016 va batejar-se amb el nom del músic Vicent Torrent com a homenatge a la seva llarga trajectòria, als múltiples reconeixements nacionals i internacionals rebuts, i a la seva contribució en la recuperació de la música tradicional valenciana.

Publicitat

Així, l’objectiu que persegueix ACPV amb la concentració és denunciar la mesura de PP i VOX de censurar el nom ‘Vicent Torrent’ i deixar l’Auditori sense nom, tot considerant que es tracta d’una acció “vergonyant i despersonalitzadora”. ACPV també acusa el govern local d’haver aprovar la decisió en junta de govern, “sense atrevir-se a passar-la pel ple municipal”: “La decisió vergonyant de PPVOX (…) ha indignat el món de la cultura de Torrent, en particular, i del País Valencià, en general, i ha evidenciat el caràcter radical, extremista i contrari al diàleg, el consens i la cultura valenciana del nou govern municipal”.

“Vicent Torrent és un prestigiós i respectat músic, renovador de la música popular valenciana i estudiós d’aquesta tradició, i conegut, sobretot, com a cantant d’Al Tall. Vicent porta el cognom del poble que el va veure nàixer, i és en atenció al fet que és un conegut i reconegut fill de la ciutat de Torrent, i també en reconeixement al seu treball de recuperació, modernització, divulgació i dignificació de la música popular valenciana, que l’anterior corporació municipal va decidir posar el seu nom a l’Auditori” exposa l’entitat.

Diverses entitats culturals, com el Col·lectiu Ovidi Montllor, Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua i Societat Coral El Micalet, s’han unit a ACPV per organitzar aquesta concentració i exigir la rectificació de la censura. Els manifestants demanen que l’Auditori conservi el nom de Vicent Torrent en reconeixement al seu paper com a fill il·lustre del poble i artista que representa Torrent i la cultura valenciana tant a nivell regional com internacional.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut