Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Abascal, desbocat: “Pedro Sánchez hauria d’haver donat una bufetada a Aragonès”

El líder de Vox no pot suportar que es retirés la bandera d’Espanya per la compareixença del president del Govern després de la taula de diàleg

Agències 17/09/2021

El president de Vox, Santiago Abascal, ha mostrat aquest divendres el seu rebuig a la taula de negociació amb Catalunya, que ha qualificat d'”insult” a tots els espanyols. Però, a més a més, creu que el cap del Gobierno, Pedro Sánchez, fins i tot hauria d’haver donat “una bufetada” al president de la Generalitat, Pere Aragonès, quan es va retirar la bandera d’Espanya per a la seva compareixença.

“La retirada de l’ensenya d’Espanya és per aixecar-se a l’acte, un president amb valor donaria una bufetada a Aragonès en públic i en directe”, ha sostingut durant una entrevista a EsRadio que ha recollit Europa Press.

Abascal s’ha referit així a la decisió de la Generalitat de retirar la bandera d’Espanya i deixar només la de Catalunya per a la compareixença d’Aragonès després de la seva reunió amb Pedro Sánchez abans de la taula de diàleg.

El líder de Vox ha advertit que “la moneda de canvi” d’aquest fòrum de negociació és “la sobirania nacional, la traïció al poble i al rei i la traïció als jutges que van perseguir els malfactors colpistes i els van ficar a la presó”.

A parer seu, Sánchez és un president que està “disposat a tot” per mantenir-se al palau de La Moncloa i això justifica la decisió de Vox de preservar una “distància infinita” amb el PSOE. “Un cordó sanitari mentre estigui amb els enemics d’Espanya”, ha demanat.