Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Ábalos torna a defugir aclarir si hi haurà indult als presos polítics abans de les eleccions

El ministre espanyol de Transports diu que “la tramitació requereix uns informes previs”

Redacció 15/01/2021

El ministre de Transports, Mobilitat, i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha recordat aquest divendres que abans que el Gobierno es pronunciï sobre la concessió d’indults als presos polítics, la tramitació requereix uns informes previs que ell ha dit no conèixer en quin punt es troben.

Així ho ha assenyalat al ser preguntat pels periodistes sobre la possibilitat que l’executiu espanyol es pronunciï sobre aquest assumpte abans de la convocatòria de les eleccions catalanes si aquestes s’ajornen.

“No li puc dir. Com ha anat dient el ministre de Justícia, això té una tramitació on s’exigeixen uns informes previs abans que arribi al Gobierno la capacitat per pronunciar-se i no conec els temps d’aquests tràmits”, ha apuntat.

Cal recordar que el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va situar la tramitació definitiva dels indults als presos polítics el primer semestre del 2021, uns temps “raonables” en els quals el consell de ministres prendrà una decisió sobre si concedeix o no la mesura de gràcia que, com ha recordat, es concedeix cas per cas.